Изследват 15-годишно дете от Хасково за коронавирус

Хасково

15-годишно дете е поставено под карантина в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Хасково, съобщиха за Haskovo.info от Министерството на здравеопазването.

То се е завърнало от Холандия, където е било на международен лагер. Миналия ден детето е вдигнало лека температура. Настаняването му в болницата и взимане на проба за изследване за коронавирус е превантивна мярка.

Резултатите от пробата ще бъдат готови в сряда, допълниха от здравното министерство. Към момента няма други хора от Хасково, на които да са взети проби за изследване за коронавирус.

Във връзка с коронавируса в сряда в областна администрация ще се проведе заседание на Съвета за медицинско осигуряване при бедствие, аварии и катастрофи към РЗИ – Хасково. В него ще участва областният управител Стефка Здравкова, кметове на общини, директори на болници в региона.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.