Хасково

Нахапана от бездомно куче майка осъди община Хасково

Нахапана от бездомно куче жена осъди община Хасково, става ясно от решението на Хасковския районен съд.

Инцидентът е станал на 29 октомври миналата година. Около 7:30 часа хасковлийката била нападната от агресивно бездомно куче до стълбите между училище „Васил Левски“ и таксиметровата стоянка на площад „Спартак“. С изключителна агресия то я нахапало в задната част на левия крак. След това жената отишла в спешното отделение на болницата в Хасково, където й била оказана първа помощ.

От инцидента и до момента жената била в голям стрес, изпитвала болки, ходила на прегледи, поставяли й инжекции, ужасявала се, когато водила и взимала сина си от училище и я било страх от кучета. Тя е поискала от съда общината да й заплати 2 000 лв. като обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди – болки, страдания и стрес, ведно с лихвата от датата на увреждането до окончателното й изплащане, както и направените деловодни разноски.

От общината са счели иска за неоснователен и недоказан. Две свидетелки на нападението обаче потвърдили пред съда за инцидента. Те разказали, че след като оставила детето си в училище „Васил Левски“ и тръгнала по стълбите без повод я нападнало и нахапало бездомното куче. След това тя отишла първо до работното си място – магазин в центъра на Хасково, а после потърсила и медицинска помощ.

Така районните магистрати осъждат общината да заплати на пострадалата 2 000 лв. обезщетение с лихвата, както и 480 лв. – разноски по делото.

Решението подлежи на обжалване пред Хасковския окръжен съд.

Това е пореден случай, в който нападнат и ухапан от бездомно куче хасковлия, осъжда общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Вили
Вили
26.02.2020 10:23 10:23

Най вероятно общината ще обжалва!То кучетата станаха повече от хората в този град !Кмета дойде да вдигне данъците и нищо друго не го интересува!

Котето
Котето
26.02.2020 10:37 10:37

Нека зоодоброволците и кучезащитниците да платят обезщетението на жената. Докато има хора да защитават кучетата ще има и такива случаи, но след като ги защитават да плащат и на пострадалите от джоба си.

Анонимен
Анонимен
26.02.2020 11:55 11:55

РВРОГЕЙСКИ ЦЕННОСТИ. НАЛИ ЗА ТОВА СКАЧАХТЕ ШМАТКИ. КУЧЕТО ПО ВАЖНО ОТ ЧОВЕКА. ДА ВИ ТАКОВСМ ДЕМОКРАЦИЯТА И ТИЯ КОИТО Я ПРОПОВЯДВАТ

Гражданин на града
Гражданин на града
26.02.2020 14:02 14:02

Не съм против животните,но много се ядосвам като ги видя в градската градина уж забранено воденето на домашни любимци,а на бездомните кучете вече им е станал дом парка.Много се притеснявам да водя децата си да играят там.И живеем на улучката до парка и нощем няма спокойствие от лаенето на кучета особено в летния сезон.Няколко пъти исках да подам сигнал,но не искам да ги натровят нека да вземе общината мерка за тия животни.Да им направят извън града място където да ги приберат.

Гн
Гн
26.02.2020 15:15 15:15

В Хасково само кучета и наркомани останаха

Анонимен
Анонимен
26.02.2020 19:07 19:07

По повода – кучетата. Те хората са казали преди доста време мъдростта. Докато умните се наумуват – лудите се налудуват. Ако искате и да ви я обясня. Докато ние умуваме педеразите наречени политици правят кинти от нашето нещастие и ги боли хуя за нас. Сега разбрахте ли го дебили. Пак ходете за гъби мвамицата ви проЗта

Back to top button