Нахапана от бездомно куче майка осъди община Хасково

Хасково

Нахапана от бездомно куче жена осъди община Хасково, става ясно от решението на Хасковския районен съд.

Инцидентът е станал на 29 октомври миналата година. Около 7:30 часа хасковлийката била нападната от агресивно бездомно куче до стълбите между училище „Васил Левски“ и таксиметровата стоянка на площад „Спартак“. С изключителна агресия то я нахапало в задната част на левия крак. След това жената отишла в спешното отделение на болницата в Хасково, където й била оказана първа помощ.

От инцидента и до момента жената била в голям стрес, изпитвала болки, ходила на прегледи, поставяли й инжекции, ужасявала се, когато водила и взимала сина си от училище и я било страх от кучета. Тя е поискала от съда общината да й заплати 2 000 лв. като обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди – болки, страдания и стрес, ведно с лихвата от датата на увреждането до окончателното й изплащане, както и направените деловодни разноски.

От общината са счели иска за неоснователен и недоказан. Две свидетелки на нападението обаче потвърдили пред съда за инцидента. Те разказали, че след като оставила детето си в училище „Васил Левски“ и тръгнала по стълбите без повод я нападнало и нахапало бездомното куче. След това тя отишла първо до работното си място – магазин в центъра на Хасково, а после потърсила и медицинска помощ.

Така районните магистрати осъждат общината да заплати на пострадалата 2 000 лв. обезщетение с лихвата, както и 480 лв. – разноски по делото.

Решението подлежи на обжалване пред Хасковския окръжен съд.

Това е пореден случай, в който нападнат и ухапан от бездомно куче хасковлия, осъжда общината.

6 коментара

  • Най вероятно общината ще обжалва!То кучетата станаха повече от хората в този град !Кмета дойде да вдигне данъците и нищо друго не го интересува!

  • Нека зоодоброволците и кучезащитниците да платят обезщетението на жената. Докато има хора да защитават кучетата ще има и такива случаи, но след като ги защитават да плащат и на пострадалите от джоба си.

  • РВРОГЕЙСКИ ЦЕННОСТИ. НАЛИ ЗА ТОВА СКАЧАХТЕ ШМАТКИ. КУЧЕТО ПО ВАЖНО ОТ ЧОВЕКА. ДА ВИ ТАКОВСМ ДЕМОКРАЦИЯТА И ТИЯ КОИТО Я ПРОПОВЯДВАТ

  • Не съм против животните,но много се ядосвам като ги видя в градската градина уж забранено воденето на домашни любимци,а на бездомните кучете вече им е станал дом парка.Много се притеснявам да водя децата си да играят там.И живеем на улучката до парка и нощем няма спокойствие от лаенето на кучета особено в летния сезон.Няколко пъти исках да подам сигнал,но не искам да ги натровят нека да вземе общината мерка за тия животни.Да им направят извън града място където да ги приберат.

  • По повода – кучетата. Те хората са казали преди доста време мъдростта. Докато умните се наумуват – лудите се налудуват. Ако искате и да ви я обясня. Докато ние умуваме педеразите наречени политици правят кинти от нашето нещастие и ги боли хуя за нас. Сега разбрахте ли го дебили. Пак ходете за гъби мвамицата ви проЗта

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.