Изследват за коронавирус проби от починала жена

Регион

Прокуратурата в Димитровград разследва смъртта на жена от Димитровград на 53 години.

Жената е починала на път за Спешния център в града. Аутопсията е показала, че причината за смъртта е пневмония. За всеки случай са изпратени проби за изследване за коронавирус.

Има данни, че жената е пътувала във Великобритания. Тя се е върнала в България преди няколко дни с диагноза пневмония и с назначено лечение. Снощи й станало лошо и близките тръгналия да я карат към Спешния център, но тя починала в колата.

Среща
Д-р Георги Гелов

Това стана ясно на Съвета за медицинско осигуряване при бедствие, аварии и катастрофи към РЗИ – Хасково в областна администрация.
Изпълнителният директор на МБАЛ – Хасково д-р Георги Гелов заяви, че в Инфекциозно отделение има 25 легла с възможност за още 17. Като цяло при епидемия от коронавирус МБАЛ – Хасково може да разкрие допълнително до 129 легла. Д-р Гелов допълни, че медиците в Инфекциозно отделение имат всички необходими лични предпазни средства, включително и за по-сериозни заразни болести от коронавируса.

От РЗИ казаха, че на ГКПП „Капитан Андреево“ вече се измерва температурата на връщащи се от Италия, Китай, както и от Тайван и Хонгконг. Засега на границата всичко било спокойно и нямало хора от тези държави. От здравната инспекция призоваха общините при възможност да ограничат масовите мероприятия.

Заместник-кметът на Хасково Динко Тенев е заявил, че общината ще осигури транспорт на пътуващите до „Капитан Андреево“ медицински специалисти, които ще дежурят на границата, съобщават от кметството.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...