Регион

Изследват за коронавирус проби от починала жена

Прокуратурата в Димитровград разследва смъртта на жена от Димитровград на 53 години.

Жената е починала на път за Спешния център в града. Аутопсията е показала, че причината за смъртта е пневмония. За всеки случай са изпратени проби за изследване за коронавирус.

Има данни, че жената е пътувала във Великобритания. Тя се е върнала в България преди няколко дни с диагноза пневмония и с назначено лечение. Снощи й станало лошо и близките тръгналия да я карат към Спешния център, но тя починала в колата.

Среща
Д-р Георги Гелов

Това стана ясно на Съвета за медицинско осигуряване при бедствие, аварии и катастрофи към РЗИ – Хасково в областна администрация.
Изпълнителният директор на МБАЛ – Хасково д-р Георги Гелов заяви, че в Инфекциозно отделение има 25 легла с възможност за още 17. Като цяло при епидемия от коронавирус МБАЛ – Хасково може да разкрие допълнително до 129 легла. Д-р Гелов допълни, че медиците в Инфекциозно отделение имат всички необходими лични предпазни средства, включително и за по-сериозни заразни болести от коронавируса.

От РЗИ казаха, че на ГКПП „Капитан Андреево“ вече се измерва температурата на връщащи се от Италия, Китай, както и от Тайван и Хонгконг. Засега на границата всичко било спокойно и нямало хора от тези държави. От здравната инспекция призоваха общините при възможност да ограничат масовите мероприятия.

Заместник-кметът на Хасково Динко Тенев е заявил, че общината ще осигури транспорт на пътуващите до „Капитан Андреево“ медицински специалисти, които ще дежурят на границата, съобщават от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button