Хасково

Горещ телефон и кутия за оплаквания в Спешното след публикация на Haskovo.info

Спешно отделениеНа входа на Спешно отделение в Хасково ще бъде поставена кутия за сигнали и оплаквания. Ще заработи и горещ телефон, на който гражданите ще могат да се жалват. Това е предписала комисията от Регионалния център по здравеопазване, която бе на проверка в Спешно отделение миналата седмица.

Освен това ще бъде изготвен правилник за дейността и вътрешния ред, който „ясно да регламентира движението на пациента от влизането му в отделението до неговото хоспитализиране, насочване към извънболнично заведение или към дома“.

Проверката на комисията бе по повод жалба от хасковлийката Красимира Кирилова. Преди две седмици тя се оплака в Районния център по здравеопазване, че на 13 ноември призори д-р Драгоев от Спешно отделение е откзал да прегледа детето й с мотив, че там кашлица не се лекува. В последствие се оказа, че малката Богомила е с двустранна бронхопневмония и бронхиален спазъм. Детето се размина на косъм с постъпване в болница.

В хода на проверката е проведен разговор и с д-р Драгоев, каза за Haskovo.info главният секретар на Регионалния център по здравеопазване д-р Мариян Запрянов. Лекарят е изразил съжаление по повод случилото се. Казал е още, че ако е бил видял детето е щял да го прегледа.

Проверката е установила още, че лекарите в Спешно отделение действително работят при огромно натоварване. Само през октомври през кабинетите им са минали 990 пациенти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

11 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
анонимен
анонимен
30.11.2009 17:53 17:53

Всики сме ги виждали как работят.Един пациент вътре и всички си почивът ,а на чакащите отвън казват че имат спешен случай.Преди една година на майка ми и правеха кардиограма 45 мин чакахме да дойде дежурен от 3-то вътрешно да разчете кардиограмата.Вътре беше само майка ми,а на всички чакащи казваха имаме спешен случай.Отидете вечер със скрита камера и ще се уверите за какво държание става въпрос. 😳 😳 😳

до лекаря
до лекаря
03.12.2009 11:01 11:01

И ти казах да се научищ да пишеш ама на не си.Тъпа работа.И после хората му били елементарни.

до случаиния
до случаиния
03.12.2009 10:58 10:58

Ами кажи го кои е да го знаем,па може някои път да му хвърлим и един кютек. 😀

случаен
случаен
02.12.2009 8:50 8:50

по принцип когато в спешното отделение е дежурен този доктор , пациентите се връщат поголовно.Той е толкова мързелив ,че в болницата е пословичен. Прави го нарочно.А когато подадат жалба срещу него винаги съжалява и се оправдава.

Лекаря
Лекаря
01.12.2009 20:06 20:06

Съжелявам,че се включих в тази полемика!!Бъдете здрави и нека на никой не се налага да посещава което и да е лечебно заведение,защото повярвайте ми ще става по зле!!Идете при личните си лекари и ги питайте….за направления или изследвания…те вече нямат такива,багодарение на здравната реформа и всички които хулят лекарите!За съжаления са все повече!Но толкова елементарни хора остана тук в БГ,че нищо не ме очудва!!БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!!!

аз
аз
01.12.2009 12:05 12:05

Как може лекар да говори такива глупости.ВЪЗМУТЕНА СЪМ. Не сте ли учили,че при децата нещата се развиват с часове,но явно сте платили за някои изпити.А за заплатата от 450 лв. хората нямат вина. Нека ви бъде 1450,но не ние ще ви я направим такава.Защо в София не е така,там да не вземат милиони!? Просто вас не ви бива и това си е!!!

пациента
пациента
01.12.2009 11:53 11:53

Съгласен съм да се дава по 50 лева на преглед,ама да те преглеждат истински лекари и отношението и условията да са например като в германски болници.А то тука какво е?Седиш чакаш и от време на време излезе някоя санитарка и ти каже на развален български че вътре има спешен случаи и продължаваш да чакаш.Имаше един случаи когато човек умря на пеиката от инфаркт докато чакаше.

Анонимен
Анонимен
30.11.2009 21:08 21:08

da ne zabravim i HIPOKRATOVATA kletva……vse pak sme choveci..

До лекаря
До лекаря
30.11.2009 20:56 20:56

Не те знам дали си лекар,но по неграмотното ти писане си правя заключение за това как и къде си завършил.Не може да си лекар и вишист а да не можеш да пишеш.А за това че получаваш 450 лева не е предпоставка да се държиш с хората лошо.Те не са ти виновни за нищо господин „докторе“.Като лекар си длъжен да помагаш на хората,а не с държанието си да ги унижаваш.Като не ти харесва напусни и стани заварчик.Те взимат повече пари.А като не си гледаш задълженията това вече е и подсъдно многоуважаеми.

Lekar
Lekar
30.11.2009 20:26 20:26

Лесно е да се обвиняват колеги!Но не виждам кой за 450 лв на месец ще работи съвестно и ще си гледа задълженията!!Само се питам,защо тази майка е чакала до зори за да бъде прегледано детето и!!Пневмония не се получава за 3 или 4 часа!!Сежелявам,това са фактите!!!Ако трябваше да плати преглед от 50 лв.надали щеше да посети Спешното призори!!!!!!

dida ivanova
dida ivanova
14.03.2011 19:21 19:21

i v grad dobrich ne obr6tat vnimanie v spe6noto otdelenie,varnaha maika mi s visoko 170 kravno i s trepere6to tqlo 6te6e da pripadne,otkazaha da i dadat pomo6t i q igoniha zabraneno e tova,napravo sam vazmutena ot dejurnite na spe6noto v Dobrich

Back to top button