Любопитно

510 деца се подредиха в жива мартеница – трикольор в Харманли

510 деца създадоха жива мартеница – трикольор в Харманли, съобщават от общината.

Повод на мащабната инициатива е наближаващият празник на Баба Марта и кръглата годишнина „Харманли на 510 години“. Децата от всички училища и центрове на територията на общината се обединиха и изобразиха с телата си 510-те години на града. Те вплетоха в едно трите цвята символ на България – бяло, зелено, червено и така напомниха и за предстоящия Национален празник – 3 март.

Харманли

Подреждането на живата мартеница на игрището на Спортен комплекс „Хеброс“ стана пред стотици граждани. Най-малките участници в оформянето на мащабния надпис бяха първокласници, а в празника успяха да се включат и деца с увреждания. Живата мартеница поздрави с ръкомахания, много усмивки и извика: „Харманли на 510 години“ и „Честита Баба Марта“.

Харманли

Кметът Мария Киркова приветства децата и присъстващите на събитието. След това бяха раздадени и грамоти за участие на всяко едно училище, а подранилата гостенка Баба Марта подари големи мартеници. На празника беше и областният управител Стефка Здравкова със своя заместник Митко Петров.

Инициативата за провеждането на днешния празник бе на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Тя е под мотото „Не на тормоза“ и е част от активностите свързани с отбелязването на „Денят на розовата фланелка“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button