Хасково

Прецедент в хасковския съд: Две държави искат Тюркмен

Денис Тюркмен скри лицето си в съдаХасковският окръжен съд разгледа днес европейските заповеди за арест на Дениз Тюркмен, който бе заловен миналата седмица на влизане в България под името Димо Скандия.

Прецедент е в хасковския съд да се иска екстрадиране едновременно от две европейски държави коментира на въпрос на Haskovo.info прокурорът Георги Гешев. По тази причина ще се иска становище от Европейската мрежа за съдебно сътрудничество „Евроджъст“ дали трябва да се даде приоритет на някоя от двете заповеди.

Франция и Германия търсят Тюркмен заради измами с автомобили. Самият Тюркмен пожела с декларация да бъде екстрадиран в Германия. Заповедта от Марсилия е издадена от окръжен съд, а от Мюнхен е от районен, което предполага по-малко наказание. Пред Haskovo.info адвокат Матеева обаче отрече това да е мотивът на Тюркмен да предпочете Германия.

Заради липсващи части от превода на френската заповед за арест на Тюркмен председателят на съдебния състав Стратимир Димитров отложи делото за 7 декември. Дотогава Франция трябва да предостави пълният превод или да бъде изготвен нов.

Дениз Тюркмен е близък до убития преди няколко години Филип Найденов – Фатик. Пред съда миналата седмица той заяви, че когато го задържали идвал в България, за да види децата си. Той има забрана да влиза в България заради заплаха за националната сигурност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button