Хасково

12 хасковски ученици приети без изпит в Пловдивския университет

Александра, Милица и Росен

Александра, Милица и Росен от езиковата гимназия

12 възпитаници на ПМГ и езиковата гимназия в Хасково са приети в Пловдивския университет заради доброто си представяне на Международния математически турнир в Кърджали.

Единствената пълна шестица на състезанието е за дванадесетокласникът от математическата гимназия Величко Звезделинов.

Той и останалите 11 успешно представили се хасковски деца ще могат сами да изберат специалност от факултета по Математика и информатика на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Деян, Величко, Мирослава, Михаил и Камен

Деян, Величко, Мирослава, Михаил и Камен от ПМГ

Новото тази година е, че четирима от хасковските ученици, които са се представили добре са в Х и ХІ клас, но вече са приети за студенти.

Една от тях е единадесетокласничката Александра Гавликова от хасковската езикова гимназия.

Александра е решавала задачите на дванадесетокласниците. Иска обаче да следва „Архитектура“ и следващата година ще кандидатства в Университета по архитектура, строителство и геодезия в – София и в университета в шотландския град Единбург.

Отборът по английски език

Отборът по английски език

Междувременно от хасковската езикова гимназия се похвалиха с още един успех на техни ученици – отборът по английски език е завоювал първото място на провелото се в Стара Загора Quiz Show на Dark University. Тримата победители ще участват в националния кръг през март в София. Там ще мерят сили с още 8 отбора от цялата страна. „Миналата година победихме Софийската езикова гимназия и станахме първи. Дано и тази година успехът се повтори“, пожелаха си победителите.

Четирима ученици от Х и ХІ клас на ПМГ – Хасково пък се завърнаха от Европейска младежка среща в Болоня под надслов „20 години от падането на Берлинската стена“. Там Тодор Тодоров, Божидара Колева, Пенко Янчев и Ваня Петкова заедно с младежи от други европейски държави са представили различни планове и идеи за развитието на обществения и социален живот на тема равнопоставеност и солидарност между хората. Младежите са направили и кратък видео филм за падането на Берлинската стена, за което са наградени с камера, която учениците благородно подариха на училището си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
nagal
nagal
01.12.2009 17:26 17:26

Браво,но ако отидат в ПУ ще е най-голямата им грешка, след като притежават такива знания изобщо не са за там.ПУ-то е за по простовати , не за такива капацитети

Back to top button