Регион

Медици и социални с безплатни грижи за нуждаещите се в свиленградските села

Мобилни здравни и социални специализирани грижи основно в селата ще предлага община Свиленград, съобщават от кметството.

Услугите ще са безплатни за потребителите. Те ще бъдат реализирани по спечелен проект за 149 000 лв. Предстои наемането на персонал за сформиране на здравно-социални екипи и ще се купи автомобил за достигане до всички села на територията на общината. Дейностите са насочени изцяло към възрастни хора и лица с увреждания, които имат нужда от почасови услуги по домовете.

В услуга на нуждаещите се ще бъдат извършвани рехабилитация след инсулт или инфаркт и фрактури на крайниците, измерване на жизнените показатели (кръвно, пулс), смяна на превръзки, поставяне на инжекции и други. Това ще се извършва в домовете на лицата с увреждания и възрастните хора. Така ще им се осигури по-добър и качествен достъп до медицинско обслужване.

Ще се извършва и психологическа подкрепа и консултиране с психолог, предоставящ експертна помощ за преодоляване на социалната изолация. За изпълнение на услугите ще бъдат наети различни специалисти – домашни помощници, рехабилитатори, медицински специалисти, психолог, социални работници и други според потребностите на избраните потребители.

Патронажната грижа за възрастни хора с хронични и други заболявания и адекватните медицински грижи, осигурени от общината, се очаква да компенсират липсата на здравни пунктове в селата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button