Хасково

Хасковски майки на бунт заради неизплатени помощи

ПротестиращитеНад 20 хасковски майки, бащи, баби и деца излязоха на протест в центъра на града днес, тъй като не са получили социални помощи, детски добавки, пари за отопление и ТЕЛК.

От социалното ни пращат в банката, а от банката ни връщат, като ни казват, че парите били частично преведени и не могат да ги изплатят сега“, разказа перипетите си Мая Георгиева

„Това са едни мижави 35 лева на дете, аз имам три деца, едно от които е инвалид и колкото и да са малко парите разчитам на тях“, допълни тя.

Мая Георгиева

Мая Георгиева

Здравко Асенов пък от скоро е баща и разчита на 35-те лева, за да купи най-нужните неща за новороденото си бебе. „Ако не ни преведат пари не мога да купя дори пелени на детето си“, вайкаше се бащата. Да бяха ни дали поне по 5-10 лева, че да им вземем нещо за ядене“, оплака се още той.

Заедно с протестиращите екипът ни отиде до банката. Там ръководител сектор Ваня Хубенова обясни, че няма достатъчно преведени средства. В банката са налични част от парите, но за тях няма платежно нареждане и списък на кои хора да бъде направено разплащането.

„Въпреки закъснението хората ще получат полагащите им се средства. Днес е започнал процесът по превеждането им в банките и най-късно до утре те ще бъдат в дебитните карти“, обясни пред Haskovo.info директорът на „Социално подпомагане“ Стефан Манахилов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
майка
майка
01.12.2009 20:15 20:15

заради такива като тези който са на снимката,моето дете не получава детски
на тях всякакви помощи им се дават,а нашите деца са лишени
това направо е срамота
ба си и държавата,в която живеем

unknown
unknown
02.12.2009 12:15 12:15

Az sashto sam roditel..ne sam chak tolkova zavisima ot tova dali shte poluche detski ili ne…no spored men..znachi ti za da sazdadesh dete trqbva da si gotov da mu podsigurish vsichko, a ne da chakash da poluchish nqkakvi si 35 lv.A kakav MUj e toq Zdravko Asenov koito stoi i chaka ili chaka da gi vzeme i da gi propilee v parvata krachma…tva za mene ne sa nikvi roditeli..i posle darjavata im vinovna..emi to kato naroda e takav…nali vse pak nie pravim darjavata…edin savet idete se hvanete na rabota, a nedeite chaka…

unknown
unknown
02.12.2009 12:21 12:21

Samo da vmakna oshte neshto…sega chak obarnah vnimanie na snimkite..ta na tqh sa samo romi…ZASHTO Li? Zashto za poreden pat se ubejdavam che te za tova gi rajdat da smuchat ot darjavata bilo to detski ili kato prosqt…tolkova se razocharovam za poreden pat ot tova koeto vijdam…

antoaneta valkova
antoaneta valkova
12.03.2010 21:55 21:55

Аз съм една от майките от Разград.Моля,ако има в коментарите други от организаторите по повод протестите за детските да ми пише!

Back to top button