Спорт

Два сребърни медала за Марин и Диляна от фестивала в Атина

Двойката на хасковския клуб по спортни танци „Гранд“ Марин Мартинов и Диляна Димитрова спечелиха два сребърни медала от петото издание на международния фестивал в Атина.

В категорията Junior Open 3 танца хасковлии отстъпиха само с една бройка на представители на Русия. Във вечерната част при Junior Open 5 танца двамата се класираха втори в оспорвана борба за титлата с двойката от Германия. Те обаче взеха реванш на руснаците, които останаха 3-ти. Така челната тройка бе Германия, България, Русия.

Медалисти

В групата на състезатели над 19 г., съвместната двойка на „Гранд“ – Хасково и „Гардения“ – София – Братан Братанов и Калина Джамбазка също постигнаха много добри резултати. Те се класира във финала на Rising Stars при латиноамериканските танци и завършиха на 5-то място.

В най-силната категория, където победили станаха втората двойка във света Peter Daskalov – Zia James от Англия, Братан и Калина успяха да се преборят за място във полуфинала от 45 танцови двойки, което е с цели 10 позиции по-добър резултат от класирането им на същия турнир миналата година.

Треньорът Николай Манолов отчита, че това са много добри резултати на старта на състезателната 2020 г. Планирани са още няколко участия на международни турнири в близките месеци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button