Спорт

Първи полуфинал през сезона за Григор Димитров

Григор Димитров ще играе на първи полуфинал този сезон.

Хасковлията взе сладък реванш от Стан Вавринка в Акапулко. Той го надигра с 6-4 6-4 и спря серията му от пет поредни победи в срещите помежду им, съобщава TennisKafe.com.

Шампионът от 2014 г. сервираше на много високо ниво, възползва се максимално от грешките на 34-годишния си съперник и за втори път в своята кариера ще играе във финалната четворка в турнира. Активът му в мексиканския град вече е 11-2, а в същото време успя да стопи пасива в общия баланс срещу Стан до 5-7.

„Бях загубил последните пет мача срещу него, но тези поражения ме вдъхновиха. Тези загуби ми помогнаха. Дори да боли, когато го казвам, го признавам. Исках да надделея тази вечер“, каза щастливият Григор.

В ключовите моменти Димитров играеше на върха на възможностите си. И форхендът, и бекхендът му бяха много стабилни, разнообразяваше играта често със сечени бекхенди и преливане от защита в атака, като по този начин си осигури мач срещу Рафаел Надал.

Испанецът е съперникът на първата ни ракета в сблъсък между бивши шампиони за място на финала в Акапулко. Носителят на трофея от 2005 и 2013 надигра Сонуо Куон с 6-2 6-1 и ще гледаме битка №14 в съперничеството между световния №2 и топ тенисиста ни. Рафа води с 12-1 в общия баланс.

Григор Димитров и Тейлър Фриц трябваше да излязат за четвъртфинален мач на двойки в Акапулко срещу вторите поставени Лукаш Кубот и Марсело Мело, но се отказаха от участието си при тандемите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button