Изложба с творби на Кристо и Светлин Русев откриха в Димитровград

Любопитно

Изложба с най-добрите произведения от фонда на художествена галерия „Петко Чурчулиев“ беше открита снощи в Димитровград, съобщават от общината.

В експозицията е постер с автограф на Христо Явашев – Кристо, произведения на Светлин Русев, Димитър Казаков – Нерон, Вежди Рашидов и още известни имена от българската живопис и скулптура. 53 произведения на знакови творци, ярки имена от 70-те години на 20 век до наши дни са представени в изложбата. В двете зали на галерията са експонирани общо 37 платна живопис, 9 графики и 7 малки пластики. Селекционер на експозицията е художникът–плакатист, дизайнер и куратор Костадин Отонов.

Изложба

Кметът Иво Димов изрази намеренията си да продължи да подкрепя културата в града и обяви, че тази година Димитровград отново ще бъде домакин на пленер с участието на студенти. На откриването присъстваха художниците Стефан Чурчулиев и Аглика Гайтаникова.

Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ събира, съхранява, документира, проучва и популяризира творби на българското изобразително изкуство. Богатият фонд на галерията надхвърля 2 300 художествени произведения от над 370 автори в различни раздели. С помощта на Стефан Чурчулиев и подкрепата на Община Димитровград галерията непрекъснато обогатява фонда си, заяви на откриването уредничката на галерията Антоанета Станчева.

Един коментар по “Изложба с творби на Кристо и Светлин Русев откриха в Димитровград

  • Наследниците на Светлин Русев да върнат всички картини без документи и фактури.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...