Хасково

Търговци: Месото за празниците няма да поскъпва, пуйки още няма

Мюмюн МехмедПромяна в цените на месото за празниците няма да има„, прогнозира пред Haskovo.info собственикът на месарски магазин в областния град Мюмюн Мехмед. Свинските пържоли за Нова година ще струват около 8,50 за килограм, колкото са и сега. В момента телешкото е около лев по-скъпо. Агнешкото също ще запази цената си и по празниците според Мюмюн Мехмед  ще може да се намери за 10,50 лв. Шилешкото е значително по-евтино – 6,50 лв. за кило. 

Търговци от бранша твърдят, че хората още не са се втурнали за празнични покупки. Домашните наденици и суджуци обаче си остават традиция в повечето хасковски семейства. „Хората си купуват свинско и телешко и сами си правят сурово-сушените месни деликатеси, защото нямат доверие на предлаганите в магазините“, коментира Мюмюн Мехмед. 

Ако някой иска да си приготви празнична пуйка за новогодишната трапеза ще трябва да почака, тъй като са малко местата в Хасково, където тя се предлага. До седмица обаче магазините ще бъдат заредени и изборът ще бъде богат. Цената на пуешкото вероятно ще е около 5-6 лв за килограм.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button