Регион

Над 50 000 ментета хванаха в камиони на Капитан Петко войвода

Близо 50 100 текстилни изделия, обувки и чанти, имитации на световноизвестни марки са задържали митничарите в района на ГКПП „Капитан Петко войвода“, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите стоките са открити в товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Гърция. Шофьорът, турски гражданин, е представил документи за превоз на 295 колета с текстилни изделия от Турция за Германия.

Превозното средство е селектирано за щателна проверка, която се извършава в митническо хале на Териториална дирекция Тракийска в Пловдив. Открити са 37 077 текстилни изделия с логото на защитени търговски марки, от които 27 060 са били декларирани, но са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. Останалите 10 017 артикула не са били описани в търговските документи и са задържани като предмет на контрабанда.

При проверки в района на пункта на два камиона, превозващи стоки от Турция за страни от Западна Европа, митничарите открили 13 020 спортни комплекта, тениски, спортни обувки и чанти. Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост.

За случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button