Хасково

Слънцето ще топли водата в Дома за стари хора

Слънчевите колектори36 слънчеви колектори ще заработят напролет в Дома за стари хора на Кенана, каза за Haskovo.info директорът на институцията Вълко Пехливанов. По думите му колекторите, които вече са монтирани, ще позволят в дома да има топла вода през цялото време.

Използването на слънчевата енергия ще облекчи и финансово живеещите в социалното заведение, тъй като ще се намали месечната сума, която им се приспада от пенсиите.

Вълко Пехливанов се похвали още, че ремонтът в Дома за стари хора е почти завършен и в най-скоро време ще бъде официално прерязана лентата. Чакат се само новите дивани, които ще бъдат поставени във фоайето и дневната.

Дом за стари хора на Кенана Haskovo.info припомня, че ремонтът на социалното заведение е на стойност 1 милион лева. 800 000 от тези пари са по проект Красива България, а останалите 200 000 лева – от община Хасково.

Изцяло подменена е ВиК инсталацията, поставена е топлоизолация на тавана, алуминиева дограма на помещенията, както и нови подови настилки. Баните и тоалетните също са изцяло обновени. Ремонтирани са кухнята и столовата.

Възрастните вече имат барче. Отделени са и специални помещения за трудотерапевт, рехабилитатори, социални работници, психолог и бръснар. След 7-8 месечно прекъсване в Дома отново работи зъболекар.

В момента в социалното заведение живеят 153 възрастни. 12 от тях са създали семейства след постъпването си там. Скоро ще има и нова сватба, издадоха в аванс от ръководството на дома.

Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
кочо
кочо
02.12.2009 19:17 19:17

Време му е на Пехливанов да си ходи ! Стига толкова хвалби и лапане !

Back to top button