Хасково

Все повече хора се жалват по телефона в НАП-Хасково

НАП - ХасковоЗначителен ръст на сигналите, подавани от граждани по телефона се наблюдава в НАП-Хасково. За последните 4 години броят им е нараснал 3 пъти. Това е знак за по-голяма активност на хората и смелост да говорят за нарушения, които допускат техните работодатели или забелязват в търговски обекти.

Ако през 2006 година за нередности по телефона в хасковската дирекция са сигнализирали едва 51 души, то през тази година са се обадили вече 156 граждани. 

Освен тях от началото на годината досега НАП-Хасково е проверила и 72 писмени жалби. Най-честите оплаквания са от служители, които работят от 8 до 10 часа на ден, а работодателя ги осигурява върху 4 часа. Този вид жалби са били най-много на брой през летния сезон. Съобщавано е още за спрени здравни осигуровки, които след намесата на НАП са били изплатени на работещите. 

15 000 лева е вече глобата за наемане на работник без трудов договор. Минималната санкция за не внасяне на здравни осигуровки в момента е 1 000 лева, но проекто-промени в Закона за здравно осигуряване предвиждат от 2010 година за физически лица тя да стане 2 000 лева, а за юридически 4 000 лева. 

През годината 44 жители на областта са предупредили в НАП и за липса на касови бележки в заведения и магазини за хранителни и промишлени стоки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button