Деляна Панайотова осъди община Хасково за близо 8 000 лв.

Хасково

Бившият главен архитект Деляна Панайотова осъди община Хасково да й изплати заплатите за 6-месечен период, става ясно от решение на Хасковския административен съд.

Haskovo.info припомня, че в края на юни миналата година Върховният административен съд потвърди решението на хасковския съд с което се отменя заповедта на екскмета Добри Беливанов за дисциплинарното уволнение на Панайотова от 20 юли 2018 г. През юли миналата година тя се върна на работа и в същия ден беше освободена от Беливанов, която заповед също беше отменена от хасковския съд.

На 15 август миналата година Панайотова е подала молба в община Хасково доброволно да й бъде заплатено обезщетение за период от 6 месеца, считано от 9 август 2018 до 9 февруари 2019 г., през който не била заемала държавна служба, като същото бъде определено на база заплатата й. До момента на предявяване на сегашния иск Панайотова не е получила отговор на молбата си, нито й било изплатено дължимото обезщетение.

Така ХАС осъжда общината да заплати на Деляна Панайотова 7 762 лв. с лихвите, както и направените по делото разноски в размер на 962 лв.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

10 коментара

  • Oбщината или прокуратурата да се самосезира и да осъди малоумника Добри Беливанов за щети в особенно големи размери, защото той е знаел, че уволнява неправомерно. Добри Беливанов в затвора!

    • А този,който я назначи на работа неправомерно без конкурс,него кво да го правим,а??? Мавъра с нелепите си назначения докара толкова много беди на общината и остана безнаказан.

  • Добри да плаща, не Общината. Да се провери колко хиляди е платено по негово време!!! Новото управленае да потърси парите които е прахосал на вятъра и да ги възтанови!!!

  • Тя стана като втората Мариела Златева,цял живот тя ги съди-те й плащат и така си докара десетки хиляди лева приход. Дайте работа на тази жена!

  • Ако случайно падна на улицата ще съдя общината в размер на 6 хиляди лева. Добри пари. И след като ги похарча пак ще съдя

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.