Хасково

Болните от грип се увеличават, 17 с температура на границата са под карантина

Има леко покачване на заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в Хасковска област, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Все още обаче Хасково е под епидемичния праг. Болните за изминалата седмица са 146 на 10 000 души. Заболеваемостта се следи ежедневно.

17 души от Хасковска област са поставени под домашна карантина, защото са били с висока температура при измерванията на границата. Те са се връщали основно от Китай и Италия, допълниха от РЗИ. Haskovo.info припомня, че измерванията на температурата на ГКПП „Капитан Андреево“ започнаха като превенция срещу коронавируса.

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев беше днес на границата. Той каза, че засега в Турция няма случаи на коронавирус. По тази причина мигрантите не са заплаха за разпространението на заразата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
притеснен
притеснен
02.03.2020 12:58 12:58

Брех,че не се спряха простотията на хората няма край.Докато не ошарят с вирус навсякъде ще има да пътуват .Спрете се бре чомечета поне за малко.

Анонимен
Анонимен
02.03.2020 15:34 15:34
Отговор до  притеснен

Г-н притеснен вируса е като всички останали!!!!Болните с усложнения след коронавирус са едва 5% като се има предвид че от други вируси процента е по-голям няма място за притеснение!!!!Някой иска да настане хаос тази масова психоза е угодна на някого!!!!Пийте домашна ракия и няма да пипнете вирус!!!!Наздраве!!!

👑 Virus
👑 Virus
02.03.2020 14:17 14:17

„Домашна карантина“ нищо не означава, безсмислена фраза.

Симона
Симона
02.06.2020 21:53 21:53

Брей само не ми е ясно как го спечели тоз конкурс измамник Петев. Лекар, който вади здрави зъби спечелил конкурс евала бе.

Back to top button