Любопитно

Весело хоро извиха в детска градина „Осми март“

Пъстро и весело хоро извиха в хасковската детска градина 18 „Осми март“, съобщават от общината.

Децата посрещнаха с песни, танци и стихотворения Баба Марта, а после всички заедно се хванаха за ръце и извиха най-шареното хоро.
Гости на празника на градината бяха заместник-кметът Мария Вълчева и експертът от РУО Хасково Силвия Касабова. Детското хоро днес предшества голямото празнично хоро на Хасково, което ще се играе утре. Хасково е част от световната инициатива „Пробуждане с хоро“ на сдружение „Азбукари“.

На 3 март тържествените прояви започват в 11 часа с ритуал по издигане на националното знаме пред сградата на община Хасково. В 11:30 започва тържествената церемония по повод 142 години от Освобождението на България. От 11:30 пред Паметника на Незнайния войн ще бъдат поднесени венци и цветя от признателните поколения пред саможертвата на освободителите, а точно в 12 часа на площад „Свобода“ ще се извие празнично българско хоро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button