Хасково

Хасковлийка пробва да си купи винетка с монети, върнаха я

Хасковлийка опитала да си купи винетка с монети е била върната днес. Това разказа тя пред Haskovo.info.

Дияна Георгиева отишла да си купи годишна винетка за леката кола в Областно пътно управление в Хасково, но от там я върнали, защото поискала да плати с монети от по 10 стотинки.

Жената на касата категорично отказала и поискала 12.50 лв., за да преброи монетите. Взела и големия талон на Георгиева, като след скандал й го върнала.

Диана вече е подала жалба в Агенция „Пътна инфраструктура“ и Комисията за защита на потребителите. Обадила се и в БНБ, откъдето й казали, че може да се плаща с монети. „Това е обменно средство и трябва да мога да платя, особено в държавна институция“, заяви пред Haskovo.info Дияна Георгиева.

В крайна сметка тя се върнала в Пътното и си купила винетката с банкноти, защото й била необходима спешно.

От Областно пътно управление заявиха пред Haskovo.info, че ще проверят случая.

14 коментара

 1. Тая пък ко се прави на много важна вече. Отива с дребни монети да си купи винетка за 97лв. Иска да немонстрира колко е силно против високите цени за тях и лошите пътни условия. Да този номер ще мини в по развитите страни но не и тук в България. Как не си е изяла боя защото се прави на много важна незнам. Щом е имала толкова много монети да бе отишла в банката да и ги обърнат на хартиени. Чисто луда жена.

 2. Пф сигурно историята не е такава. Потърсихте ли другата страна или само търсите сензация?

 3. Не виждам какво лошо има жената дахси купи винетка с монети??? Монетите са в обращение, нали? На касиерката и се плаща заплата, за да приема пари в Обращение, нали??? За да се пълни държавната хазна, нали???

 4. Нее точно така. Монетите бяха по 1 и2 стотинки. Поне 30 човека бяхме там. Беше много груба и вулгарна. Касиерката нямаше вина

  1. Бяха ли сортирани и в каква опаковка? Питам за да знам как да ги подготвя за моята винетка, че в други ден ще отварям касичката.Благодарност на клиентката за добрата идея.

 5. Какво и пречеше да си обмени монетите в банката и тогава да ходи за винетка . при условие ,че тези който са на опашката ще им омалее чаканката докато касиерката изброй 100 лв на жълти стотинки .Разбира се,че е в нейно право да си купи винетка с моменти ,но от човещина лично аз не бих отишла, да карам хората да чакат и да се вие опашка докато ми броят монетите … Търсила е повод за спор …..

 6. Уважаеми Борко…. Клиента е цар, това със сигурност трябва да знаят и останалите 30 колеги клиенти. Които и да е от нас отива с парите си и трябва да бъде обслужен на едно гише за максимум 20 минути това е по закон. Аз имам 30 минути обедна почивка трябва ли да ходя до банка да обменям монети в банкноти или стотачки в левчета. Касиерката да си е заредила касата с всичко необходимо за работа и ако не е добре с математиката да си смени работата. А тези 30 човека дето са гледали бездушно да знаят че утре и тях може така да мачкат. Значи една касиерка може да подчини 30 човека които и изкарват парите. Засрамете се бе хора. Борко не хубаво да лъжите или това може би е от страх монетите не бяха ли по 10 и по 20 стотинки така лъжите и за грубостта и вулгарността.

 7. От написаните коментари става ясно, че повечето хора не си знаят правата, ами четете ги тези закони. И монетите са платежно средство за разплащане на всякъде, това може да се провери и в БНБ и няма право да взема такса, още повече и от държавна администрация. Тази сума се брои за 2 мин, но явно служителката не може да брои и я мързи да работи.

 8. Че тя касиерката там да не е назначена, защото е кадърна? Никъде няма наредба и закон с какви купури и монете ще плащам. След като могат да ми ги върнат като ресто, мога и да плащам със същото платежно средство! И какво като от ОПУ проверят? Ще и накривят „гребена“ на касиерката! Но така е в страната на калинките и мисирките!

  П.П. Повечето банки вземат между 4% и 8% за обмяна на монети – как там са и поискали 13%?

 9. заставам зад госпожата с монетите, а тези които бързали на опашката да отидат в мтел да си купят винетка.

 10. Хора , прочетете права си и вземете да ги отстоявате . От куртуазия ще отида аз в банката да си уедря парите и да ми взема 3-4% от сумата при положение , че това е работа на слижителя и Вашо право да плащате с монети .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button