Хасково

Маратонецът от Япония мина през Хасково, харесал шопската салата и ракията

Шигеми ХазамаМаратонецът Шигеми Хазама, който обикаля света, мина днес през Хасково. 60-годишният японец е тръгнал на околосветско пътешествие миналата година на 17 декември. Минал е през Америка, Франция, Белгия, Холандия, Германия, Словакия, Унгария и Сърбия. От една седмица е в България

„Всяка сутрин ставам около 7 часа, закусвам и час по-късно започвам да тичам.“, разказа пред Haskovo.info маратонецът. За да почине и хапне Хазама спира към 13 часа и после чак за вечеря. Яде здравословна храна.

Обядът Днес на обяд близо до паркинга преди хасковското село Клоконтница екипът на маратонеца бе разпънал кухня и готвеше традиционни японски гозби. В менюто имаше супа от миди, печена риба и ряпа

Традиционните български гозби Шигеми Хазама опитва само вечер. Засега най-много му е харесала шопската салата и българската ракия. Готвачът му обаче има амбицията за времето, което им остава да прекара в България да се научи да прави българско кисело мляко.

Вече почти година Шигеми Хазама обикаля света тичайки. На ден минава около 50 километра, но умората не му личи. Хазама е по професия актьор. Артистичният му псевдоним е Кампей и така го знаят в цяла Япония. Да направи околосветски маратон е мечтата му. Японецът има жена, двама сина и две внучета. Казва, че мотото му е „Винаги с усмивка“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
...
...
04.12.2009 15:15 15:15

Лудак. :twisted:

Анонимен
Анонимен
05.12.2009 3:31 3:31

Евала!

Анонимен
Анонимен
06.12.2009 20:10 20:10

брей,брей

Back to top button