Външни публикации

Дамските парфюми, на които не можем да устоим

Има аромати, които са толкова добри, че няма човек, който да им устои. Те притежават онзи опияняващ аромат, който само оригиналните парфюми имат. Усетите ли аромата на тези парфюми, няма да искате никога повече да ги замените за друг. А кои са те? Прочетете по-долу!

Няма как да не започнем с любимия на милиони Chanel No.5. Той е от тези аромати, за които винаги ще си спомняте. Създаден преди цял един век, той остава известен и желан от безброй жени, които искат да покажат изтънчения си вкус и непреходния си стил. Когато искате да сте на ниво и всички да ви се възхищават, всички очи да са върху вас – изберете Шанел номер 5 – ароматът на ароматите!

Друг познат и обичан аромат е Shalimar Eau de Parfum на Guerlain. Той е един от най-обичаните и най-продаваните парфюми от момента на създаването си досега. Наречен на любимите градини на съпругата на шах Джахан, Шалимар и неговото магнетично очарование не могат да бъдат отречени. С цитрусовите си нотки, лимон, бергамот, жасмин, ванилия и други уникални съставки, този парфюм ще остане завинаги в сърцето ви и ще се връщате към него винаги.

Друг неподражаем аромат на марката е L’Heure Bleue. Създаден през далечната 1912 година, парфюмът е много нежен и романтичен. Това е ароматът, който напомня за отиващият си залез и моментите преди настъпването на нощта, преди първите звезди да се покажат на небето. В него са събрани нежните, но и пикантни аромати на анасон и бергамот, приятно съчетани с нотки на роза, тубероза, карамфил, теменужка и нероли. Добавяйки основа от ванилия, зърна тонка, ирис и бензоин, получаваме мистериозен, елегантен и непреходен аромат, който покорява сърцата на жените и досега.

В сравнение с предишните аромати, за които ви разказахме, следващият е сравнително нов, но това не го прави по-малко важен. Все така неустоим Infusion d’Iris на Прада е лансиран на пазара през 2007 година, но за 13-те си години успява да се нареди до известни парфюми като Шанел номер 5 и Шалимар. Това малко бижу на Прада е представено като ориенталско-дървесен аромат, а името му идва от старият начин за екстракция на ирис, а именно накисване за 6 месеца, след които най-накрая желаният аромат да бъде получен. Този елегантен аромат се отваря с нотки мандарина, галбан, портокал и портокалов цвят, а сърцето е изпълнено с ирис, кедър и ветивер. Основата от тамян и бензоин завършват уникалната композиция, сътворена от Даниела Рошер-Андрие.

И разбира се, не можем да не споменем иконичният Tresorна Lancome, познат като скритото съкровище на парфюмната марка. Този парфюм е един от най-продаваните и най-популярните в целия свят. Той е наситен с флорални аромати, както и такива носещи ориенталската му слава навсякъде. Тази елегантна композиция се състои от роза, хелиотроп, ирис и праскова. Създаден преди почти 30 години, той все така опиянява и примамва всеки един, който е успял да се докосне до ароматната му същност.

Back to top button