Хасково

Гонят длъжниците от общински жилища, първото семейство вече е аут

РомитеЧетиричленно ромско семейство от днес е на пътя, заради неплатени наеми. Хората бяха изведени насила от общинския апартамент в блок 42 в квартал „Орфей“. Фамилията е била предупредена няколко пъти, тъй като дължи 3 000 лева наем на общината

26-годишната Шинка Арсова, съпругът й и двете й деца, които са на 9 месеца и 2 години тази вечер ще прекарат нощта под открито небе.

 

Image

Изгонената ромска фамилия

Днес в присъствието на полицаи и експерти от дирекция „Общинска собственост“ апартаментът на длъжниците бе запечатан, а външната врата подменена, за да не могат досегашните му обитатели да се върнат. „Нямаме работа, къде ще отидем“, вайкаше се Шинка, която се оказа е готова да плаща на вноски дължимата сума, но всички пари в брой не може да събере.

Подобна съдба очаква десетки семейства – некоректни наематели. В  понеделник предстои още няколко апартамента да бъдат изпразнени.

 

Image

Невена с болното си дете

Едно от жилищата е на Невена Русева, която живее с децата си. Едното от тях е с рак на белия дроб. Мъжът й пък е в затвора. Невена е била предупредена с предизвестие още през септември, че общината им отнема предоставения апартамент заради неплатени 101 наема за общо над 1230 лв. В заповедта е написано още, че жилището трябва да бъде освободено в едномесечен срок.

Заради случващото се потърпевшите роми и техни съседи се вдигнаха на спонтанен бунт пред блок 42. Като израз на негодуванието си над 50 души цепиха с брадва мебели и гориха покъщнина на открито.  

Заместник – кметът на община Хасково Нели Станева коментира, че компромиси са правени нееднократно и са изпращани предупреждения на длъжниците. Това обаче не е променило ситуацията. Практиката от предишни години показва, че този метод не работи и хората продължават да не си плащат наемите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ддд
ддд
04.12.2009 21:57 21:57

КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ И РОМИТЕ ДА ГИ ИЗКАРВАТ ОТ ОБЩИНСКИ ЖИЛИЩА ЗАРАДИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Анонимен
Анонимен
05.12.2009 0:55 0:55

ami te pove4e prava ot nas imat,,,

анонимен
анонимен
05.12.2009 11:43 11:43

Крайно време е да излезнат от тия жилища колко български семейства имат нужда.И за помощи и за всичко те се нагласят,а ние БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ сме лишени от всичко. :oops: :oops: :oops:

Анонимен
Анонимен
06.12.2009 0:30 0:30

taka e tvarde mnogo gi tolerirat ne pla6tat naem,tok i voda i samo mogat da se oplakvat i iskat pomo6ti ciganska si rabota navsqkade v cql svqt sa taka ne samo v balgariq ciganina :wink: si e ciganin kadeto i da e

хасанчо
хасанчо
06.12.2009 2:16 2:16

утре се самоопределям като циганин поне ще имам някаква полза и некви права в българия

а относно статията и да палят и да протестират даже и трябва ако не могата да си го платят да си го изработят
мама им сачове по бай тошово време си знаеха мястото нямаше и гък сега и полицията не може да ги осмири

Анонимен
Анонимен
07.12.2009 8:05 8:05

палели покъшнина,ако искат за се самозапалят,нещастници,още повече ще се накефя

Фенът
Фенът
07.12.2009 8:25 8:25

Уважаеми граждани,моето скромно мнение е че трябва не само да се изгонят,ами и да си заработят дълговете в полза на града!Как може при наем 45лв.,да не плащаш!?Явно са разчитали на гърба ни да живеят.Нека това да не е инцидент,а да се превърне в практика!Крайно време е тази наша България да започне да мери с един аршин за всички!

wdqwdqwd
wdqwdqwd
07.12.2009 10:27 10:27

Те и вода не плащат.при брат ми имаше един циганин на работа и казваше че имал за вода 2000 лева.А миналата година при мен доиде един звъни на вратата и то в 7 вечерта и ми казва че имам да плащам вода на стоиност 62 лева.Просто жена ми е забравила да плати предния месец.Вбесих се и му казах да се маха че ще го изпратя по стълбите с ритници.Значи на нас заедин месец да забравиш и пристига някакъв калъф да те притеснява в къщи,а защо не иде при циганите които имат по 2000 лева. :x

Фенът
Фенът
07.12.2009 10:41 10:41

:idea: Циганите трябва да се въдворят в специални лагери,откъдето да излизат само със специални пропуски и то в краен случай!Всичките им незаконни „къщи“ да се съборят веднага!Докога ще търпим всички управляващи да ги ухажват покрай изборите и мангалите да живеят от нашите данъци?Не е ли време ние,които плащаме да решим как да се харчат парите ни?В лагерите ще се осигурят условия циганите да си заработват правото да ги ползват-иначе тройно пресовани сапуни! :shock:

Back to top button