Регион

Бойко Борисов посрещна европейските лидери край Свиленград

Премиерът Бойко Борисов посрещна председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел на ГКПП „Капитан Петко войвода“ край Свиленград.

Те ще огледат с хеликоптер част от южната граница на страната ни. „Тук сме на триъгълника между трите държави – България, Гърция и Турция“, каза премиерът Борисов пред Урсула фон дел Лайен и Шарл Мишел, на които върза мартеници. Преди да излетят, министър-председателят показа на европейските си гости преоборудваната гранична полиция.

Борисов заяви пред медиите, че очаква от срещата да се види колко добре се справя България. Той каза още, че миграционната вълна от 4 г. е близо до България. По неговите думи, България винаги е водила разумна политика. „Работим тихо, дисциплинирано и разумно, не работим срещу нашите съседи. Мисля че това се оценява високо от Европа. Моята тактика е за добросъседство и мир“, допълни премиерът.

Среща

В рамките на полета с хеликоптер премиерът Борисов лично ще запознае европейските лидери с огромната отговорност, която България носи, поддържайки високо ниво на сигурност на външната граница на ЕС. Миграцията e приоритетна за страната ни тема, предвид географското ни разположение. Постигнатото през годините се дължи както на мерките, предприети на национално ниво, така и на доброто сътрудничество със съседните страни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button