Външни публикации

7 идеи, с които да обновите кухнята си

Може да създадете красива и функционална кухня без да се налага да давате прекалено много пари или да си правите кухня по поръчка. Да това е напълно възможно, а днес сме тук да споделим с вас няколко идеи, с които да направите кухнята ви по-функционална и много по-модерна с минимално използване на средства.

1. Обновете мивката

Дайте нова визия на хромираната ви мивка вкъщи като я пребоядисате. Как да го направите? Използвайте шкурка и спрей боя, която е създадена за метал, като с тях може да достигнете до степен на ремонтиране, за която всеки би помислил, че е направена от професионалист. Ако боядисването не е за вас, то тогава сменете батерията. Изберете стилна такава или с дизайн, който отговаря на вашия стил и личност.

2. Сложете ново осветление

Новата декоративна лампа ще подобри изгледа на кухнята ви и няма да ви струва прекалено много. Изберете елегантно, рустикално или хромирано осветително тяло, което съответства на съществуващия декор или цвят на кухнята. Като алтернатива можете да добавите изящна подова лампа или да окачите LED осветителни тела, захранвани с батерия, под или вътре в шкафовете, два интелигентни и достъпни начина за увеличаване на осветлението и създаване на по-уютно и по-приветливо кухненско пространство.

3. Боядисайте кухненските шкафове

Един или два слоя боя или лак ще ви позволят да обновите кухнята си с минимален бюджет. Преправете покритията на цялата кухня или се съсредоточете само върху вратите, тапицерията или рафтовете, за да намалите разходите. За най-добри резултати и за да спестите максимално времето и парите си, отделете достатъчно време за подготовка и следвайте тези съвети:

– изцяло почистете всяка една повърхност;

– запълнете дупките или прорезите с шпакловка;

– минете с шкурка повърхностите между нанасянето на слоевете боя или лак;

– оставете боята да изсъхне изцяло.

4. Превърнете хладилника в черна дъска

Запишете седмичното меню на видимо място и създайте пространство за децата ви, за да рисуват, като превърнете вратите на хладилника в черна дъска. С лента очертайте формата и размера на дъската. След това нанесете няколко тънки слоя магнитен грунд и боя за дъска. Когато дъската изсъхне, вашето семейство ще се наслаждава на вашите нови и функционални врати на хладилника.

5. Създайте цветен гръб на мивката

Искра цвят на стената привлича вниманието и добавя свежест в кухнята. Можете да си направите DIY керамичен гръб и такъв от неръждаема стомана. Можете да изберете и цветни плочки. Самозалепващи метални ленти или боя. След като я завършите цветният или текстуриран гръб ще добави привлекателност на пространството в кухнята.

6. Увеличете мястото за съхранение

Персонализирайте кухнята си и увеличете нейното пространство, когато трансформирате празна стена, претрупано чекмедже или неизползван шкаф в място за съхранение на вещи от килера, готварски книги или тигани. Цената на това подобрение на кухнята зависи от размера, вида и завършеността на рафтовете, единичните рафтове, издърпващите се табли, както и другите възможности за съхранение, които се каните да избере.

7. Поразчистете

Прекарайте няколко часа, като изчиствате струпването от вещи в кухненските си шкафове и на плотовете. Хвърлете остаряла или нежелана храна, дарете прибори и уреди, които вече не използвате, и премахнете предмети, чието място не е в кухнята. Така няма да похарчите и стотинка, за да създадете подредена кухня, която също е по-функционална и просторна.

Back to top button