Спорт

Хасковлии се завърнаха с медали от Държавното по ски-ориентиране

Хасковският клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев участва в Държавното първенство по ски-ориентиране.

Тази дисциплина съчетава умението на каране на ски за бягане и боравенето с топографската карта. Състезанието се проведе от 29 февруари до 3 март в местността Узана над Габрово с участието на 300 състезатели от 25 клуба от страната. Дисциплините бяха четири – спринт, средна дистанция, дълга и щафети.

Хасковският клуб „Компас 1994“ участва с 10 скиори. В индивидуалните надпревари децата се представиха много добре и заеха места в първите шестици, а ветераните Стилев и Топалов се пребориха за общо 5 отличия – златни и сребърни. Най-успешен беше последният ден, в който децата в група на дванадесетгодишните Христо Димов, Мария Делчева и Никола Делчев заеха второто място и се окичиха със сребърните медали.

Димчо Фарталев, Христина Дюлгерова и Мартин Минчев в групата на четиринадесетгодишните заеха почетното четвърто място. Ветераните заслужиха второ място и сребърни медали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button