Хасково

Компютърните науки и педагогиката все по-желани от хасковските кандидат-студенти

Софтуерните и компютърните науки са все по-желани от кандидат-студентите в Хасково, съобщи за Haskovo.info Димитрия Ночева от Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация в хасковското читалище „Заря“.

В центъра продължава записването за предварителните изпити в университетите в страната. Предпочитани са още началната и предучилищната педагогика, медицинските специалности в Тракийския университет в Стара Загора и почти всички специалности в УНСС.

Тази година няма новости в приема, като единствено има увеличение от 5 лв. на таксата за изпитите в Тракийския университет. Най-късно са предварителните изпити в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ – 1 – 5 юни.

Кандидат-студенти

Днес документи за предварителните изпити в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ подаде Марина Петрова. Тя е абитуриентка в хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“. Момичето вече е прието Информатика и статистика в УНСС. Това е станало след отлично представяне на състезание по приложна информатика и статистика, организирано от университета. Марина обаче иска да следва Право в Софийския университет.

На 25 март в хасковското читалище „Заря“ ще се проведе кандидат-студентска борса, на която университети ще представят специалностите си и условията за прием.

5 коментара

 1. Тази Марина е много упорита, жалко, един от добрите ученици от ЕГ Хасково, които са пример.

 2. Жалко че няма да се върнат в Хасково. Езиковата е елитна в цяла България. Поне така бе преди години.
  Попътен вятър.

 3. То в България остана ли някой който да не е учил право във Унсс? Бахти и овцете

  1. Прочети правилно статията! В УНСС е приета Информатика… В СУ ще учи право.

  2. „Хах“, хора като вас освен да злобеят друго могат ли? Преди да се опитате да обиждате човек, които е амбициозен и ще постигне нещо в живота се замислете как вие май ЕДИНСТВЕНО, КОЕТО СТЕ МОЖЕТЕ Е ДА ВЛЗЕТЕ В ХАСКОВО. ИНФО И ДА ЗЛОБЕЕТЕ! :)
   Точно заради хора като вас страната ни е НЕГОДНА за млади хора като нея! Да си знаете :)!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button