Външни публикации

Четири начина да пътуваме евтино

Ваканция на половин цена е мечта на много хора. Мнозина успяват да я постигнат, благодарение на няколко доказани трика, използвани от години. Как да си уредим пътуване с нисък бюджет, дори до друг континент? Вижте най-добрите идеи!

Търсете специалните оферти!

Въпреки че този съвет изглежда почти излишен, тъй като е най-очевиден, истината е, че малко хора се възползват от него. Често пъти тръгваме на почивка спонтанно, като си купуваме билет от първото възможно място, без да си даваме сметка, че можем да летим много по-евтино до същата дестинация. А трябва да е обратното! Идеята е да търсим възможностите: можем например да разгледаме различни уебсайтове, за да намерим  нискобюджетни полети. Евтините полети са отличен вариант да пътуваме, тъй като можем да стигнем до друга държава, или дори континент, на половин цена. За да се възползваме от тези възможности обаче е нужна повече активност от наша страна. Било то като отделим повече време пред компютъра или пък като направим по-добро планиране на ваканцията си. За да „хванем“ евтин полет, трябва да резервираме значително преди пътуването – около шест месеца по-рано. Но пък си заслужава! Евтините полети са наистина чудесен начин да летим на изгодна цена, дори с цялото семейство!

Извън сезона

В допълнение към търсенето на евтини самолетни билети онлайн, трябва да обмислите и кога точно искате да пътувате. Целогодишните евтини билети са чудесна идея за ваканционно летуване извън сезона. Безспорно е, че пътешествията и отпуските са най-приятни през лятото, но точно затова тогава е и най-скъпо. Освен това, не е достатъчно само да намерите евтини самолетни билети, а трябва да помислите как да прекарате цяла седмица в чужбина на половин цена. Разгледайте внимателно отделните ваканционни оферти в различните държави. Често настаняването в хотел се предлага на по-достъпни цени извън сезона, докато времето не се променя за една нощ и остава все така топло. Имайте предвид, че в някои страни климатът е със сравнително високи температури практически през цялата година. Ето защо си заслужава да се възползвате от възможността да изберете евтин полет извън сезона, когато не е  претъпкано с туристи и цените не са толкова високи.

Сувенирите

Покупката на сувенири е доста противоречив въпрос. Някои хора обичат да купуват и подаряват неща за спомен от страните, които посещават, докато други не са толкова големи фенове. Ако сте от първата група, обмислете как да спестите и от това перо на бюджета си, освен билетите за евтин полет. Всъщност покупките на такива сувенири накрая се оказват доста голям разход. Уж избираме все дребни неща, но докато вземем за всичките си близки и приятели, общата сума, която харчим, става доста висока. А понякога дори по една обикновена пощенска картичка върши същата работа. Със сигурност е идея за по-евтина почивка.

Дръжте сметка на парите си

Последният съвет за пътуване, което няма да изяде бюджета ви, отново се отнася до финансовите въпроси, но, в крайна сметка, нали точно до това се свежда проблемът с пътешествията. Евтините самолетни билети са само част от начините да спестите пари. Какво друго е важно тогава? Трябва предварително да обмислите колко сте готови да похарчите за своята почивка. Помага, ако си определите конкретен дневен бюджет за различните неща, които ще опитате, докато сте там. Стремете се да се разпростирате внимателно в рамките на тази сума, което ще ви позволи да държите под контрол разходите ден след ден. А накрая, ако ви останат пари, ще можете да се наградите и с нещо допълнително: например някоя интересна обиколка на града.

Има още много начини как да пътувате с нисък бюджет, но е достатъчно да научите и тези няколко основни и просто да се придържате към тях. Веднага ще усетите как бюджетът ви за почивка ще остане в рамките на възможностите ви и няма да е необходимо да влизате в заеми, за да оцелеете до края на месеца. И помнете, че търсенето на евтини полети в интернет е най-добрият начин да започнете да пътувате навсякъде по света на половин цена!

Back to top button