Хасково

Две двойки от Хасково и Книжовник с по 4 500 лв. за ин витро процедури

Две двойки от Хасково и село Книжовник ще получат финансиране за ин витро процедури от кампаниите на областния управител – „За повече деца в България“, съобщават от администрацията.

Основателят на фондация „Искам бебе“ Радина Велчева е заявила, че тази година за финансиране са кандидатствали 6 двойки, но само две от тях са отговаряли на условията. Това са Николина Митрева и Георги Георгиев от Книжовник и Петранка Цонева и Цоньо Цонев от Хасково. Те ще си разделят по 4 500 лв., събрани благодарение на дарителите по време на коледните инициативи, организирани от областния управител. Обявяването на двете двойки е станало в присъствието на областния управител Стефка Здравкова, заместникът й Митко Петров и нотариус Десислава Славеева.

Велчева е обявила, че от днес под патронажа на парламентарната Комисия по здравеопазване фондациите „Искам бебе“ и „Ендометриоза и репродуктивно здраве“, стартират кампания за повишаване на информираността за състоянието ендометриоза. В периода 1 – 31 март фондацията обединява 11 болници за женско и репродуктивно здраве от цялата страна в кампания за безплатни прегледи на жени с ендометриоза или фамилна обремененост и изразен болков синдром.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мариана
Мариана
04.03.2020 16:52 16:52

Браво, честото!

Анонимен
Анонимен
05.03.2020 7:16 7:16

Тая областната управителка има направо смразяваща физиономия, сякаш е глътнала целуя ужас на света.

Back to top button