Хасково

Вкараха в съда делото за близо 700 кг. хероин, хванат на Капитан Андреево

Хасковската окръжна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт спрямо двама иранци за контрабанда на 687 кг. хероин на стойност близо 62 млн. лв., съобщават от държавното обвинение.

Haskovo.info припомня, че обвиняеми са иранските шофьори Вахид Хашеми на 32 г. и Мохамадали Пур на 47 г. На 27 септември 2018 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ в камиона на първия бяха открити 332.810 кг. хероин за близо 30 млн. лв. На следващия ден в камиона на втория шофьор бяха открити 355.020 кг. хероин за близо 32 млн. лв.

Съд

Дрогата беше скрита в строителни плоскости и не беше засечена от рентгена на митниците, а беше открита при физическа проверка. Хероинът е пътувал от Иран за Австрия като от завода са тръгнали 3 камиона, но в последния дрога не е открита. Самите обвиняеми твърдят, че не са знаели, че в камионите им са скрити наркотици. Това е най-голямото количество хероин, задържано на „Капитан Андреево“ през последните години.

От прокуратурата допълват, че двамата водачи на камионите се познавали и са пътували заедно, един след друг, близо 2 000 км до българо-турската граница. През ГКПП „Капитан Андреево“ не преминали едновременно, за да намалят риска от залавяне.

Предстои Окръжен съд – Хасково да насрочи заседание по делото.

Предвиденото от закона наказание за повдигнатото на двамата иранци обвинение е от 15 до 20 години лишаване от свобода и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button