Хасково

Затварят училищата в цялата страна до 11 март. В Хасково заболеваемостта е ниска

Национална грипна епидемия обяви министърът на здравеопазването. Тя е валидна от 6 до 11 март включително.

До сряда няма да има учебни занятия във всички училища, забраняват се и медицинските консултации, профилактичните прегледи, имунизации, планови операции и свиждания в болниците.

Препоръчват се и преустановяване на занятията в университетите и масовите мероприятия. В детските градини трябва да има прегледи на влизане, както и мерки за дезинфекция.

В същото време в Хасковска област нивото на заболеваемост е ниско, коментираха от Регионалната здравна инспекция пред Haskovo.info. Миналата седмица бяха отчетени 146 случая на 10 000. Средно на ден се диагностицират по около 20 души.

В инфекциозно отделение на МБАЛ – Хасково няма настанени болни с усложнения и има достатъчно свободни легла, коментираха пред Haskovo.info от болницата.

9 коментара

  1. Значи децата са на 12 /четвъртък/ на училище, така ли? Защото не е пояснено дали е включително или не.

  2. В цялата страна означава и в Хасково. В сила до 11 март означава включително

  3. ОБИЦАМ МЕНИ СТАРА НА ЗАДРАВЕПАСВАНЕТО. НАИ НАКРАИЯ ИЗКАХ ТАКАВА НЕШТО НА СТАНЕ БЕ АБИ

  4. Типични коментари за Хасково! Малоумно – неграмотни! Винаги от… – до…. е означавало включително! Това го знае и “ МЕНИ СТАРА НА ЗДРАВЕОПАСВАНЕТО“, бре АБИ! НАИ НАКРАИЯ стана НЕШТОТО, което си ИЗКАЛ!

  5. РЗИ – заваряйте и детските градини ,как така майките ще водят болни деца пиещи лекарства ,къде е им съвеста .До къде се стигна в Хасково майките да казват кой е болен и кой здрав.Излиза ,че Докточетата не могат да кажат нищо на майките ,както и министъра на здравеопазването и РЗИ !!!!!!!!!!

  6. РЗИ – заваряйте и детските градини ,как така майките ще водят болни деца пиещи лекарства ,къде е им съвеста .До къде се стигна в Хасково майките да казват кой е болен и кой здрав.Излиза ,че Докточетата не могат да кажат нищо на майките ,както и министъра на здравеопазването и РЗИ !!!!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button