Хасково

Миризма на силикон издала трафиканти на близо 35 кг. марихуана

Миризма на силикон в автобус е издала двама сръбски трафиканти на близо 35 кг. марихуана, открита на ГКПП „Капитан Андреево“.

Това стана ясно на днешното заседание в Хасковския окръжен съд на което се гледаше мярката за неотклонение на задържаните сръби Йетон Рамадани и Мерджим Бейтулау. Haskovo.info припомня, че дрогата беше открита на 1 март на пункта в опит автобусът без пътници да премине в Турция. Пакетите с марихуаната били скрити в прясно изграден тайник, от който в целия автобус се разнасяла миризма на силикон, усетена от митничарите.

За делото беше назначен преводач от албански език. Рамадани призна, че се е опитал да пренесе дрогата срещу 100 евро. Той събирал средства за лечението на болната си майка. Шофьорът на автобуса каза, че пътуващият с него механик Бейтулау не знаел нищо за дрогата. Последният пък поиска да бъде освободен, защото е невинен и има да се грижи за жена и 3 деца.

Съдът обаче ги задържа под стража, защото към момента може да се направи обосновано предположение, че двамата са извършители на престъплението в което са обвинени. Отделно, те са чужди граждани и нямат постоянен адрес в страната. Предвиденото от закона наказание е от 15 до 20 г. затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лв. Има опасност двамата да се укрият и извършат друго престъпление. Определението на съда подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Междувременно, се издирва испанецът Хоакин Гомез Риверо, който днес трябваше да се изправи пред Хасковския районен съд. Мъжът, живещ в Хасково, е хванат на 19 август миналата година с близо 20 грама марихуана и със засети 47 конопени растения. Той обаче не се яви в съда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Николов
Николов
05.03.2020 20:43 20:43

Тия са толкова сърби, колкото циганите са българи! Това, че са граждани на Сърбия (вероятно от трафикантския Нови Пазар) не прави сърби! Написалият материала малко не се ли сеща от имената, че са шиптърски???

Back to top button