Регион

Осем арестувани при нова акция на полицията в региона

Осем души са арестувани при операция на полицията в общините Харманли и Симеоновград, съобщават от областната дирекция на МВР. Трима от тях са криминално проявени.

В акцията под наблюдение на Харманлийската районна прокуратура са участвали 6 екипа, 32 полицаи, 12 служебни автомобила и са били изградени 6 контролно-пропускателни пункта. С полицаите са били и служители на РИОСВ – Хасково.

Арест

Задържан е мъж в момент на кражба от склад на стоки за бита и хранителни продукти в Харманли. В Рено-то му, паркирано пред склада, са намерени откраднатите хранителни продукти и перилни препарати. При обиск в него са открити близо 15 000 лева.

Полицаите са разкрили и два случая на държане на безакцизни стоки. От лек автомобил Рено, шофиран от 43-годишен новозагорец и от дом в Симеоновград са иззети 400 цигари и 500 грама нарязан тютюн.

При акцията е установен незаконен пункт за събиране на бракувани автомобили в село Свирково. В двор на склада са открити 60 автомобила, 23 от които излезли от употреба. Служител на РИОСВ е съставил констативен протокол и акт по Закона за управление на отпадъците.

Издирено лице, на което е повдигнато обвинение за кражба на телефони. Още един е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ също за кражба от търговски обекти. Задържан е и 23-годишен харманлиец за държане на 2 грама канабис и друг, шофирал колата си с над 1.2 промила алкохол.

Проверени са общо 24 обекта, 85 автомобила и 134 лица. Съставени са 16 акта – 11 от тях по Закона за движение по пътищата, а останалите по Закона за българските документи за самоличност и по Закона за акцизите и данъчните складове. Образувани са и 4 бързи производства.

Haskovo.info припомня, че преди дни подобна акция беше извършена в Хасково и село Узунджово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Василев
Василев
06.03.2020 21:47 21:47

Урааааа

Back to top button