Хасково

Деляна и Гюлчин от Хасково чакат помощ от „Българската Коледа“

Малката Гюлчин

Малката Гюлчин

Две деца от Хасково са включени тази година в „Българската Коледа“ 2009, съобщиха за Haskovo.info от пресцентъра на президентството. Това са 15-годишната Деляна Асенова, която страда от автоимунно заболяване, и Гюлчин Наимова, която е на 1 година и 8 месеца.

Малката е със заболяването „чупливи кости“ или „остеогенезис имперфекта“ и се нуждае от скъпоструващо медикаментозно лечение, което родителите й не могат да си позволят. Лекарството, необходимо на Гюлчин, се нарича „Нордитропин Симплекс“.

Гюлчин се е родила със счупена ключица, разказа днес майка й, 30-годишната Ремзие Наимова. Половин година по-късно детето си чупи крака. Когато момиченцето е на годинка случката се повтаря. Тогава лекарите се усъмнили и изпратили детето на пълни изследвания в София, където колегите им потвърдили тежката диагноза. 

Гюлчин с майка си Ремзие

Гюлчин с майка си Ремзие

„Препоръчаха ни да отидем на море, тъй като слънцето заздравява костите. Постоянно сме навън. Правим дълги разходки. Водим Гюлчин и на масаж, за да й се заздрави мускулатурата“, разказа още майка й. Подобрение има, но лечението трябва да продължи между 5 и 10 години.

Сега Гюлчин е на 1 година и 8 месеца. Започнала е вече да ходи, но паднала и си счупила ръката. Не след дълго инцидентът се повторил и другата ръка на момиченцето също била гипсирана. „Болестта е много тежка и забавя цялостното развитие на детето. Трябва все да съм до нея и да я пазя, защото при най-малкото извиване нещо или се напуква или се чупи“, разказа през сълзи Ремзие.

Лечението на малката й дъщеричка струва около 4-5 хиляди годишно. Тези пари семейството на болното дете не може да си позволи. Затова са се обърнали към „Българската Коледа“. Майката на Гюлчин предварително благодари на всички добросърдечни хора. 

„Българската Коледа“ е благотворителна инициатива, която набира средства за лечението на болни деца от цялата страна. Всеки, който е съпричастен към съдбата им, може да ги подкрепи като се обади или изпрати SMS на номер 1117, за да дари 1 лев за кампанията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Криси
Криси
16.12.2009 16:58 16:58

Пожелавам успех на малката Гюлчим, с която делим една съдба, да страдаме от тази коварна болест.Вече цели 23 години се боря с тежкото заболяване,а от държавата не сме получили никаква подкрепа,защото „добрите политици“ и здравната каса са сментнали за добре това заболяване да не фигурира никъде……Но въпреки всичко ние се борим със зъби и нокти.Не се отчайвайте , скъпи родители на Гюлчим,заболяването се израства и тя ще се стабилизира и фрактрите ще намалеят.
Благодаря на проф.Владимиров и всички лекари от детското отделение,че ме вдигнаха на крака ,те са единствените хора,които ни протегнаха ръка и върнаха надеждата ,че болестта ще бъде победена !

Анонимен
Анонимен
24.12.2009 10:33 10:33

[quote=Криси]Пожелавам успех на малката Гюлчим, с която делим една съдба, да страдаме от тази коварна болест.Вече цели 23 години се боря с тежкото заболяване,а от държавата не сме получили никаква подкрепа,защото "добрите политици" и здравната каса са сментнали за добре това заболяване да не фигурира никъде……Но въпреки всичко ние се борим със зъби и нокти.Не се отчайвайте , скъпи родители на Гюлчим,заболяването се израства и тя ще се стабилизира и фрактрите ще намалеят.
Благодаря на проф.Владимиров и всички лекари от детското отделение,че ме вдигнаха на крака ,те са единствените хора,които ни протегнаха ръка и върнаха надеждата ,че болестта ще бъде победена ![/quote]

Back to top button