Багерът на ВиК отново срещу длъжниците, този път в Харманли

Регион

Акция на ВиК срещу длъжници и незаконни връзки се проведе в Харманли.

Първо беше посетена луксозна къща с басейн. Тук задълженията са 4 000 лв. Собствениците светкавично намериха цялата сума и я погасиха. Това стана, въпреки че не са го направили през последните няколко години и след многото предупреждения.

Акция

Багерът обаче спря водата на къща със задължения от 6 000 лв., натрупани през последните 5 г. Жената там обясни, че се грижи за болно дете и болен възрастен мъж и парите не й стигат – затова се е стигнало до натрупването на задълженията.

Общо в региона длъжниците към ВиК са стотици, а несъбраните суми са над 1 млн. лв., обясниха от водното дружеството. Акциите с багер ще продължат и през следващите седмици в различни населени места на Хасковска област.

5 коментара

 • ЗАТВОР НА ШЕФА НА В И К. АКО БЯХА НЕГОВИ ПАРИТЕ ДАЛИ ЩЕШЕ ДА ГИ ОСТАВИ ДА СЕ НАТРУПАТ С ХИЛЯДИ. ЗАТВОР ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ

 • Как така имат задължения тези селяни по 5 хиляди ,защо ВИК не ги е търсил,а други с по 50 лева ги притесняват

 • Спирането на водата е НЕЗАКОННО !!! Според Конституцията на РБ въздуха и водата са право на всеки гражданин на републиката ! За неплащане на задължения си има съд !!! В момента комплектовам документите За нарушени граждански права !

 • На 28 юли 2010 г. с Резолюция 64/292 Общото събрание на ООН изрично призна правото на човека на вода и канализация, като подчерта, че чистата питейна вода и канализацията са от съществено значение за всички други човешки права.

  А през ноември 2002 г. Комисията по икономически, социални и културни права към световната организация прие документ относно правото на вода, чийто член първи гласи: “Правото на вода е крайно необходимо

  за воденето

  на достоен

  човешки живот”,

  и го определя като “право на всеки да разполага с достатъчна, безопасна, приемлива и физически достъпна вода за лични и битови нужди”.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.