Регион

Две общини в Хасковско отнесоха глоби от Екоинспекцията

Две общини в Хасковска област са глобени от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Наказателното постановление за община Ивайловград е за изхвърляне на неопасни отпадъци на неразрешени места. Глобата е 1 400 лв. Община Харманли пък е глобена с 500 лв. поради неподдържане на пречиствателна станция за отпадни води в село Бисер в техническа и експлоатационна изправност.

Съставен е акт и е издадено наказателно постановление за 1 000 лв. на фирма в Маджарово, поради неспазване на определените в разрешителното за заустване индивидуални емисионни ограничения. Със 100 лв. е глобено физическо лице за нарушение на забрани в заповед за обявяване на защитена зона.

Сред санкционираните от началото на годината е и винарска изба в Свиленград за неподдържане в техническа и експлоатационна изправност на пречиствателните съоръжения. Акт е съставен и на хасковска площадка за разкомплектоване на излезли от употреба автомобили. ТЕЦ-ът в Димитровград е санкциониран за неизпълнение на условие от Решение на министъра на околната среда и водите за утвърждаване на План за привеждане в съответствие с нормативните изисквания на депа за неопасни отпадъци.

От началото на годината са почистени 7 нерегламентирани сметища в региона. На „Зеления“ телефон през януари и февруари са постъпили 27 сигнала.

През първите два месеца на годината РИОСВ е извършила 191 проверки на 189 обекта. Дадени са 113 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 13 акта, наложена е 1 санкции и са издадени 4 наказателни постановления на обща стойност 3 000 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 11 417 лв.

През 2019 г. експертите от РИОСВ-Хасково са проверили 1 054 обекта и са извършили 1 373 проверки, от които 817 планирани и 556 извънредни, сочи годишният отчет за контролната дейност на инспекцията. За същия период са издадени 65 наказателни постановления на стойност 112 950 лв., съставени са 67 акта и са наложени 11 санкции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button