Регион

Фризиецът Цимент с титлата „Най-красив кон“ в Бисер

Традиционната Тодорова кушия събра в харманлийското село Бисер хора от целия регион. В надпреварата се включиха над 20 участника.

По стародавния обичай честването на празника започна със захранването на конете от кмета на Община Харманли Мария Киркова и кмета на Бисер Валентин Найденов, които не забравиха да поздравят всички именици.

Кушия

Титлата „Най-красив кон“ спечели фризийският кон Цимент от село Бисер със собственик Ерджан Ахмед. Оспорваната надпревара за впряг на каруци с коне излъчи победителите – конят Маслинка и неговият стопанин Найден Жеков. Тази година приза за „Най-спортно магаре“ е за село Черна Могила и магарето Таня, което успя да изпревари миналогодишния победител от село Бисер.

Кушия

Беше излъчен и „Най-силен кон“ в състезанието за товарене, теглене и разтоварване на каруца с дърва. Пръв сред най-сръчните, бързи и опитни стана Асен Руменов, който заедно с коня си Буран спечели не само парична награда, но и кубик дърва. В надпреварата за „Най-бърз кон“ първото място заслужи конят Вихър с жокей Славей Йорданов.

На всички участници спечелили призовите места бяха връчени грамоти и парични награди от кмета Киркова и народния представител д-р Георги Станков.

В слънчевия Тодоровден над кушията прелетя щъркел и много от присъстващите свалиха мартениците си.

Снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Странджа
Странджа
07.03.2020 21:07 21:07

началото на края, един български празник се превръща в цигански-трагедия!

Манго джери
Манго джери
07.03.2020 22:47 22:47

Коня не тряя се казва цимент а хасварт щото е черен!

Back to top button