Любопитно

Свиленградски деца в магията на пролетните празници

Пролетта идва, а с нея и тачените от българина презници Благовец, Лазаровден, Цветница и Гергьовден. Това научиха ученици от от пети, шести и седми клас на ОУ „Иван Вазов“ в Свиленград в залата на Историческия музей.

Мултимедийната презентация и беседа на уредника Христинка Парушева им представи интересни обичаи и ритуали, съпътстващи тези празници, и свързаните с тях християнски традиции.

Децата проявиха и творчески заложби, като изработиха кукли, кошнички с цветя и други украшения. С разноцветна прежда и бои те сръчно преобразиха бутилки и дървени лъжици в пъстри творби на приложното изкуство.

Тази година в програмата на Исторически музей е планирано провеждането на четири занятия с деца на тема етнография, които да ги запознаят с празниците от народния календар през различните сезони.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
леля
леля
09.03.2020 18:08 18:08

Браво, Миме!

Back to top button