Хасково

Дезинфекцират тролеите в Хасково, изследват трима за коронавирус, 59 са под карантина

Предстои дезинфекция на тролеите в Хасково, както и на помещенията в общината, където се обслужват граждани.

Това са част от превантивните мерки, които се взимат във връзка с опасността от коронавирус. Те бяха съобщени на първото заседание на Общинския кризисен щаб за превенция на коронавируса.

Щаб

Отменят се масовите мероприятия в Хасково, както и посещенията на кината. Спортните срещи ще са без публика. Няма да има отворени врати за граждани в общината. Ще бъдат дадени препоръки за дезинфекция на частните превозвачи, автогарата, както и на хипермаркетите. Пациентите с висока температура и остри респираторни заболявания се пропускат в Първа поликлиника през своеобразен филтър, за да не се образуват опашки пред кабинетите.

От днес са прекратени посещенията и свижданията в Дома за стари хора, както и във всички социални заведения и услуги на територията на община Хасково. Предприети са мерки за дезинфекция.

Учениците са в грипна ваканция до 11 март, като кметът Станислав Дечев заяви, че му е останал един ден, който може да даде за неучебен. Ако започнат занятията училищата ще получат указания за дезинфекция на класните стаи и чиновете.

Щаб

Тази сутрин се проведе и извънредно заседание на Областния кризисен щаб. От РЗИ съобщиха, че от снощи има трима пациенти, приети в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Хасково, от които се взимат проби за изследване за коронавирус. Те не са били в рискови държави, но се изследват превантивно. 59 в Хасковска област пък са под домашна карантина. По-рано 3 деца от Детско отделение и жена от вътрешно отделение са изследвани превантивно за коронавирус. Те са били с пневмонии. Резултатите са отрицателни.

На ГКПП „Капитан Андреево“ вече се мери температурата на влизащи и от Република Корея и Иран, заедно с тези от Китай и Италия.
Засега в България са регистрирани 4 случая на коронавирус – по два в Габрово и Плевен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.03.2020 10:46 10:46

Господ да ни пази! Спаха един месец, чоплиха си носа и сега се сетиха да дават препоръки. Ама как се изпълняват тия препоръки, елементарни неща липсват в аптеките, няма дезинфектанти, маски НИЩООООО!!!

загрижен
загрижен
09.03.2020 11:41 11:41

А кака ще се ограничи достъпа на клиенти в други държавни администрации – ДСП, НАП, НОИ и др.

Back to top button