Хасково

Затварят музея и читалните, без репетиции и уроци

Регионалният исторически музей в Хасково, Александровската гробница и Паскалевата къща се затварят за посещения от 10 до 13 март.

Причината е опасността от разпространението на коронавируса. Вече е започнала дезинфекция в музея. Утре дезинфекция ще има и в Александровската гробница, съобщи за Haskovo.info директорът Пенко Добрев. Все още не е ясно дали обектите ще отворят за посетители в събота.

От вторник до второ нареждане се затварят читалните в Регионална библиотека „Христо Смирненски“. Ще работят само заемните за книги, съобщи директорът Кирилка Страшникова. Това се прави след получено писмо от Министерството на културата. В библиотеката също се извършва дезинфекция два пъти дневно.

Във връзка със забраната за провеждането на масови мероприятия днес от театър „Иван Димов“ обявиха, че се отменят представленията „Откачена фамилия“ на 17 март и „Януари“ на 24 март. Билетите се връщат в 7-дневен срок след датата на представлението.

От Младежкия център обявиха, че се преустановяват репетиции, занимания, концерти и масови мероприятия до второ нареждане.

В най-голямото читалище „Заря“ също отмениха всички репетиции, учебни занятия, представления и концерти до второ нареждане.

Днес в областта се проведоха заседания на общинските кризисни щабове. По места бяха забранени масовите мероприятия, като в Димитровград временно се затваря Неделният пазар и Автопазарът.

В Хасково започна дезинфекция на тролейбусите, която ще се извършва 3 пъти дневно. За същото има предписания към частните автобусни превозвачи, автогарата и хипермаркетите. Училищата, които са в грипна ваканция до 11 март също ще получат указания да дезинфекцират класните стаи и чиновете.

Сутринта от областния кризисен щаб обявиха, че 59 са под домашна карантина в региона. Трима в хасковското Инфекциозно отделение пък се изследват превантивно за коронавирус.

В 17 часа от Националния щаб заявиха, че засега всички нови проби от страната са отрицателни. Единствените положителни остават четирите от Плевен и Габрово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Атанасов
Атанасов
09.03.2020 21:51 21:51

Луди хора кафенетата и кръчмите пълни те театри и музей

Back to top button