Хасково

НАП: Предварително попълнените декларации за доходи вече са достъпни

Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица са достъпни от днес в портала за е-услуги на Националната агенция за приходите, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Всеки клиент на Агенцията, който притежава персонален идентификационен код или квалифициран електронен подпис ще има достъп до вече въведените данни за доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, доходи от наем за имоти, които са отдадени под наем на юридически лица и субсидии, изплатени на земеделски производители. Услугата ще бъде достъпна с ПИК и КЕП само, когато лицето има потвърден пълен достъп до групата „Декларации, документи или данни, подавани от физически лица“.

В Хасково близо 80% от подадените досега декларации за доходи са електронни – от 2 348 формуляра, 960 са изпратени към НАП с ПИК, а 820 с електронен подпис. От НАП очакват с днешния старт на услугата за предварително попълнена декларация в сайта на администрацията, броят на декларациите, подадени с ПИК да се увеличи още.

Хората, които нямат електронен подпис или ПИК, могат да декларират доходите си на място в НАП, по пощата като добре опликовани писма или на гише в 8 пощенски станции в областта, като за всички тях има осигурени хартиени формуляри.

Данъчната кампания по обявяване на доходите от миналата година приключва на 30 април. В този срок трябва да бъдат подадени годишните декларации и да бъдат платени дължимите данъци по тях.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button