Проектират осветление за пътен възел „Свиленград“ на магистралата

Регион

Обществена поръчка за изготвяне на технически проект за осветление на пътен възел „Свиленград“ при 97-ми км на автомагистрала „Марица“ обявиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Там магистралата се пресича на две нива с второкласния път Свиленград – Нова Загора. Стойността на поръчката е 5 000 лв. без ДДС. Срокът за подаване на офертите е до 7 април.

Предстои цялостно обследване на пътния възел, изготвяне на проектно решение за изтегляне на кабел 11.5 kW от съществуващ трафопост до пътния възел, предвиждане на хоризонтален сондаж за пресичане на пътното платно на захранващия кабел. Техническият проект трябва да определи местата за монтаж на стълбовете на пътния възел и пътните връзки, нужния брой LED осветителни тела, избор на технология на монтажа на стълбовете и др.

Целта е повишаване пътната безопасност и комфорта на преминаващите.

Един коментар по “Проектират осветление за пътен възел „Свиленград“ на магистралата

  • Преасфалтиране и маркировка да проектират, щото там малко не си личи магистрала ли е, летище ли или просто изоставен паркинг

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.