Любопитно

Оперен певец с хасковски корен е номиниран за „Музикант на годината“

Солистът на Софийската опера Атанас Младенов е номиниран за престижното отличие „Музикант на годината“, което традиционно се връчва от БНР.

Както Haskovo.info писа, младият и потомствен певец има хасковски корен. Неговата майка, хасковлийката Веселина Младенова и баща му Славчо Младенов са инструменталисти в оркестъра на Софийската опера. Всеки път, когато излизам на сцената, а семейството ми е там долу в оркестрината, това е допълнителен стимул да се представя още по-добре, казва талантливият баритон, който е пял в Хасково само веднъж.

Атанас Младенов е завършил с отличие Националната музикална академия, специализирал е в държавната консерватория „Джоакино Росини“ в Пезаро, Италия. Стъпва на сцена още като студент. През 2012 г е поканен в солистичния състав на Националната опера и балет.

Една от последните му роли е в операта „Евгений Онегин“ на Чайковски. Преди дни той направи блестящ дебют в „Травиата“ от Верди, спектакъл на маестро Пламен Карталов. В следващите месеци любителите на оперното пеене ще го аплодират в „Севилският бръснар“ и „Електра“, чиито премиери предстоят.

Националната анкета „Музикант на годината“ се провежда за 29-ти път.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button