Регион

Цяла нощ търсят с кучета и термокамера две изгубени деца край Любимец

Две деца са се изгубили вчера край Любимец, съобщават от областната дирекция на МВР.

Братче и сестриче на 5 и 4 г. са се изгубили, след като тръгнали към сметището между града и село Георги Добрево. Те живеели с родителите си в къща в селото. Децата били придружавани от по-големия си брат на 11 г.

Издирване

Докато тършували на сметището, децата се гонили и се изгубили в близката гориста местност. Сигнал за изчезването им подал 16-годишен техен роднина. През това време майката и бащата били в село Момково, а 11-годишният брат се прибрал в селото след като не успял да ги открие.

Издирване

В търсенето им са се включили полицаи от Свиленград и Любимец, пожарникари и гранични полицаи. Издирването е продължило цяла нощ с помощта на две служебни кучета и преносима термовизионна камера.

Тази сутрин около 8 часа децата са намерени в гориста местност край село Йерусалимово във видимо добро здравословно състояние. Днес те ще бъдат обстойно прегледани в местната болница.

За случая ще бъдат уведомени социалните служби. Започва и разследване срещу родителите, оставили децата си без надзор и достатъчно грижи.

Издирване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button