Хасково

„Тинейджърски истории“ сложиха точката на училищен проект

ПГДСС авторската постановка „Тинейджърски истории“ приключи проектът „Горди българи, достойни европейци“ на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство в Хасково. Младите театрали представиха само откъс от пиесата, чиято премиера ще бъде през февруари.

Само за 5 минути учениците показаха как се търгуват наркотици, как чрез обаждане за бомба учебния ден става неучебен и обясниха как се ходи на училище „от дъжд на вятър“, но с мярка.

Близо 40 хиляди лева е усвоила хасковската гимназия. През последните 18 месеца в различни извънкласни дейности са били включени всички 740 ученици от школото. Най-голям интерес е предизвикал конкурсът за именуване на училището, което вече носи името на Цар Иван Асен Втори. Възпитаниците на гимназията са направили училищно радио и вестник „Царски вести“.

Част от младежите с ентусиазъм са участвали в клуб „Турист – природолюбител“. В гимназията по дървообработване е създадена и вокална група, която изпя химна на училището. По време на проекта в школото са се провели редица спортни състезания. Сформирани са и групи по фитнес и бодибилдинг, канадска борба, петанка и бадминтон.

Най-изявените ученици днес бяха наградени с книги и флаш – памети. Най-добрите спортисти получиха екипи.
От ръководството на училището бяха категорични, че създадените клубове ще продължат да функционират и след края на проекта. Ще кандидатстват и по други програми, за да могат да удовлетворят всички желания на учениците, сред които е възстановка на битката при Клокотница и създаване отново на танцов състав.

 ПГДС  ПГДС

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button