Хасково

„Тангра“ отново се позлатиха на национално първенство

Част от завоюваните от Тангра отличияТанцьорите от балет „Тангра“ се завърнаха с редица отличия от национално танцово състезание в Перник. На първенството по танцово шоу и характерни танци 75 момичета и момчета от хасковската танцова организация завоюваха 24 първи места в четирите възрастови групи. С 16 колектива от цялата страна са се преборили местните танцьори, като освен това са спечелили и купата на шампионата, която се дава за най- много спечелени златни медали.

„Състезанието бе белязано и от малък инцидент„, разказа ръководителката на балета Дорина Инджова. Малко преди груповото изпълнение на момчетата на танца „Чингис хан“ се оказвало, че липсват сценичните им костюми. По погрешка чистачката била изхвърлила опакованите в чувал одежди. „Намерихме дрехите в близкия контейнер, след което се наложи момчетата да танцуват с мокри от дъжда и снега костюми, което не им попречи да завоюват златото“, разказа още Дорина Инджова.

Тепърва предстои и световно първенство в Торино, на което „Тангра“ ще се представят с Десислава Стамболова, Александра Драгова и Василена Бориславова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button