Регион

Залесиха 25 декара речни корита с черна топола

ЗалесяванетоБългарско дружество за защита на птиците залеси 25 декара речни корита и дерета в границите на Сакар планина – част от общоевропейската екологична мрежа Натура 2000. За залесителен материал се използваха фиданки от естествения нехибриден вид черна топола, която се използва за гнездови субстрат от много видове птици в страната ни, в това число и от световно застрашения царски орел.

Залесителните мероприятия се проведоха до село Маточина, община Свиленград, като на фирмата залесител и еколозите бе оказано пълно съдействие от страна на кметовете на населените места и Държавно горско стопанство в гр. Свиленград.

През следващата година в рамките на проекта LIFE + предстои залесяването на още 75 декара с този и други ценни за биологичното разнообразие дървесни видове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button