Хасково

Асоциация по ВиК ще контролира водоснабдяването в областта

Областна администрацияАсоциация по ВиК ще бъде създадена в Хасково. Неин председател ще е областният управител Румен Данев и в състава й ще влизат представители на държавата и общините в региона.

Асоциацията ще осъществява управление на водоснабдителните и канализационни системи, съобщиха за Haskovo.info от областна администрация. В края на миналата седмица всички областни управители са били запознати с тези изисквания на работна среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. На нея представители на МРРБ и Министерството на околната среда и водите са дискутирали въпроси, свързани с прилагането на Закона за изменение и допълнение на Закона за водите.

Обсъждани са и задълженията на областните управители за изготвяне на необходимата информация за ВиК системите и съоръжения публична държавна собственост, които не са включени в активите на търговските дружества ВиК оператори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button