Правят център за бездомници в бивше общежитие

Регион

Обществена поръчка за преустройство на бивше общежитие на химическия техникум в Център за временно настаняване обявиха от община Димитровград.

Прогнозната стойност на поръчката е 420 000 лв. без ДДС. Продължителността й е 100 дни.

Ще бъдат обхванати 20 потребители. Целта е да се предоставя близка до семейната грижа за лица, които са временно или трайно лишени от дом. Центърът ще предоставя комплекс от социални услуги на бездомни лица, насочени към задоволяване на ежедневните им потребности.

Ще бъде изградена и рампа за достъп на хора в неравностойно положение. Предвидена е топлоизолация, подмяна на дограмата и нова покривна конструкция. Центърът ще разполага с пет складови помещения, помещение за пране и гладене и склад за чисто и мръсно бельо.

На първия етаж ще има обособени две отделения за по двама потребители, приемен офис, офис за персонала, приемно за инвалиди, медицински сектор, трапезария и разливна кухня. На следващото ниво ще има още осем отделения за по двама потребители, общи санитарни възли и кабинет.

Офертите на кандидатите за преустройството на сградата ще бъдат отворени на 25 март.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.